ثواب عجیب و کمتر شنیده شده از زیارت امام رضا علیه السلام به نقل از کتاب بسیار معتبر «کامل الزیارات»

خانه / پیشنهاد ویژه / ثواب عجیب و کمتر شنیده شده از زیارت امام رضا علیه السلام به نقل از کتاب بسیار معتبر «کامل الزیارات»

در باب زیارت روایت‌های متعدد نقل شده است، به گونه‌ای که در کتاب «کامل الزیارة» ابن قولویه که معتبرترین و کهن‌ترین کتاب زیارتی است که حدود هزار سال -در قرن چهارم- پیش نگارش یافته است، روایت‌های متعددی درباره ثواب زیارت ائمه علیهم‌السلام آمده است.

در باب زیارت روایت‌های متعدد نقل شده است، به گونه‌ای که در کتاب «کامل الزیارت» ابن قولویه که معتبرترین و کهن‌ترین کتاب زیارتی است که حدود هزار سال -در قرن چهارم- پیش نگارش یافته است، روایت‌های متعددی درباره ثواب زیارت ائمه علیهم‌السلام آمده است.
بعد از روایت‌های ثواب زیارتی حضرت سیدالشهدا علیه السلام، روایت‌های ثواب زیارتی امام رضا علیه السلام نسبت به دیگر ائمه علیه السلام در جایگاه دوم قرار دارد، برای نمونه در روایتی جواد الائمه علیه السلام ثواب زیارتی پدر بزرگوارش را بالاتر از ثواب زیارتی امام حسین علیه السلام دانسته و می‌فرماید: زیارت پدرم افضل است، زیرا حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام را همه مردم زیارت مى‌کنند؛ اما پدرم را جز خواص شیعه زیارت نمى‌کنند.
فرقه‌های باطل درون شیعی از جمله چهار امامی، شش امامی و هفت امامی جایگاهی برای امام رضا علیه السلام قائل نیستند اما هشت امامی‌ها، امامت حضرت رضا علیه السلام و در ذیل آن امام مهدی عجل الله التعالی فرج الشریف را قبول دارند؛ با وجود فرقه‌های باطلِ درون شیعی تأکیدات زیادی قبل از ولادت و شهادت ثامن‌الحجج علیه السلام برای زیارت حضرت شده است که این امر توسط ائمه بعدی امام رضا علیه السلام، از جمله امام جواد علیه السلام و امام هادی علیه السلام بارها مورد سفارش واقع شده است.
اهل بیت علیه السلام از این منظر خواسته‌اند که شیعه به امام رضا علیه السلام توجه زیادی کند تا پاسخی به آن انحراف‌ها باشد که در اندیشه شیعه هفت امامی (واقفیه) رخ داد، زیرا آن‌ها معتقد به این بودند که امام کاظم علیه السلام آخرین امام بوده است و از دیده‌ها غائب شده و یک روز ظهور می‌کنند! بنابراین امامت امام رضا علیه السلام را انکار کردند.
اهل‌بیت علیه السلام خواستند این سرخط را به شیعیان بدهند که این انحراف، انحراف باطلی است و تعیین روز زیارتی برای امام رضا علیه السلام خط بطلانی بر اندیشه‌های فرقه‌های باطل شیعه باشد، بنابراین حرکت شیعیان از شهرهای مختلف آن هم در زمان عباسیان برای زیارت حرم امام رضا علیه السلام برای یک روز خاص بسیار ارزشمند بوده است.

 ابن قولویه قمی از قول حمدان نقل می‌کند: روزی به محضر مولایم حضرت امام جواد علیه السلام تشرّف پیدا کردم و به ایشان عرض کردم: پاداش زائری که مرقد پدرت حضرت رضا علی بن موسی الرضا را در خراسان زیارت کند، چقدر است؟ امام در پاسخ فرمود: کسی که قبر پدرم را زیارت کند، خداوند گناهان حال و گذشته او را خواهد آمرزید. حمدان می گوید: من ایوب بن نوح را ملاقات کردم و گفتم: ای اباالحسین! من از مولا و حجت خدا امام جواد، چنین و چنان شنیدم، ایوب گفت: ایا من به دانش تو بیش از آنچه شنیده‌ای، نیفزایم؟ گفتم: بله. گفت: من از امام جواد علیه السلام این روایت را شنیدم و سپس آن حضرت افزود: کسانی که پدرم را زیارت کنند، در روز قیامت برای آنان منبرهایی مقابل منبر رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم نهاده خواهد شد، تا همه از حساب و کتاب قیامت فارغ شوند. آنگاه حمدان می‌گوید: من بعد از چندی، ایوب بن نوح را دیدم که به شهر طوس به زیارت حضرت رضا علیه السلام مشرف شده. تا مرا دید گفت: به زیارت مولایم آمده‌ام و هدفم به دست آوردن منبری است که امام جواد علیه السلام فرموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *