اخبار ویژه روزنامه ها شنبه 1 خرداد 95

خانه / مطالب و رویدادها / اخبار ویژه روزنامه ها شنبه 1 خرداد 95

روزنامه کیهان **

هاشمی: بنا ندارم خود را برای ریاست خبرگان مطرح کنم

هاشمی‌رفسنجانی می‌گوید، بنا ندارد برخلاف قبل نامزد ریاست مجلس خبرگان شود.

وی در مصاحبه با سایت آفتاب و درباره ریاست خبرگان گفت: اولا فضای خبرگان در آینده با تغییر چند نفر مثل سابق خواهد بود که سالی دوبار اجلاس رسمی و در هر اجلاس چند سخنرانی داشتند. در مورد ریاست خبرگان هم هرگونه که نمایندگان خبرگان تصمیم بگیرند، انتخاب خواهد شد. من که فعلا بنا ندارم خودم را برای ریاست مطرح کنم. برای اینکه اولا الان در همین جا کارم بیش از ظرفیت وجودی من است و کارهای زیادی داریم. در آنجا نیاز نیست که انسان رئیس باشد و همین که در خبرگان باشم، خوب است. خبرگان کاری جاری آن‌گونه ندارد و فعلا سالانه ۲ اجلاس دارد و معمولا هم سخنرانی‌های پیش از دستور است و برنامه خاصی ندارد. البته بعضی از کارها را دبیرخانه خبرگان در قم انجام می‌دهد. الحمدلله فضای خبرگان به خاطر حضور بیش از ۸۴ عالم مجتهد خوب است. ولی اگر خدای نکرده زمانی لازم باشد که اقدامی شود، اگر حضور داشته باشم، خیلی با ریاست‌ فرق ندارد. البته باید ببینیم رقابت‌هایی که در آنجا هست، چگونه خواهد شد. باید اعتبار مجلس خبرگان حفظ شود.

پنجمین دوره مجلس خبرگان از روز چهارم خرداد در تهران آغاز به کار می‌کند.

در آخرین انتخابات ریاست مجلس خبرگان که ۱۹ اسفند ۹۳ برگزار شد، آیت‌الله یزدی با ۴۷ رأی به ریاست انتخاب شد و هاشمی نتوانست بیش از ۲۴ رأی کسب کند.

بنابر ارزیابی‌های اولیه، خبرگان فعلی به مراتب حزب‌اللهی‌تر و انقلابی‌تر از دوره چهارم است.

حکیمی‌پور: اصلاح‌طلبان ابتدا شورای شهر و سپس مجلس ششم را به بن‌بست کشاندند

عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران درباره عملکرد مدعیان اصلاحات معتقد است آنها ابتدا شورای شهر را به بن‌بست کشاندند و سپس سیاست‌بازی را به مجلس ششم کشاندند و آن را با بن‌بست مواجه کردند.

احمد حکیمی‌پور (عضو شورای شهر دوره اول و دوره فعلی تهران) در مصاحبه با شهروند با اشاره به تاریخچه اولین دوره شورای شهر می‌گوید: پس از اعضای نخستین دوره شورا نیز از گروه‌هایی از ورود به شورای شهر دو فراکسیون نیروهای چپ یا همان پیرو خط امام و نیروهای کارگزاران تشکیل شد. آقایان دوزدوزانی، خسروی، لطفی و خانم وسمقی و نیروهای عضو جبهه مشارکت یعنی آقای حجاریان و خانم جلایی‌پور و از جنبش دانشجویی آقایان درودیان و اصغرزاده و بنده در فراکسیون نیروهای پیرو خط امام قرار گرفتیم. آقایان نوری، عطریانفر، علیزاده طباطبایی، فروزش، غرضی و خانم کدیور هم در فراکسیون طیف کارگزاران بودند که چند ماه بعد آقایان نوری، غرضی و خانم کدیور برای شرکت در انتخابات مجلس ششم از شورا رفتند و به جای آنها آقایان محمد حسین حقیقی، امیر عابدینی و سید منصور رضوی از اعضای علی‌البدل وارد شورا شدند.

وی درباره شهرداری الویری در این دوره معتقد است: متأسفانه آقای الویری بیشتر مدیر کارتابلی بود، در صورتی که شهرداری مدیر میدانی می‌خواهد. من خودم جزو کسانی بودم که ۶ ماه پس از انتخاب آقای الویری احساس کردم انتخابمان اشتباه بوده، آقای الویری با وجود تمام ویژگی‌های مثبت و سوابق و امتیازات شخصیتی که دارد اما برای این کار مناسب نبود. احساس کردم آقای الویری که مسئولیت را قبول کرده، هیچ شناختی از این حوزه مسئولیت ندارد و اساساً وقتی هم برای شناخت حوزه مسئولیتش نگذاشته است… ما احساس می‌کردیم ماندن او خسارت است اما دوستان اصرار داشتند که استیضاح او برای حکمیت جریان اصلاحات خوب نیست… اما بعداً همان دوستانی که اجازه ندادند استیضاح رأی بیاورد، آقای الویری را تحت فشار گذاشتند که برود.

وی می‌افزاید: در این زمان تقریباً یک پیوندی بین طیف مشارکت و کارگزاران در شورا شکل گرفته بود… اینجا یک بحث‌های دیگر است، همان معادلات پیوند مسائل شورا با ملاقات بیرونی و جریانی. آنها مصلحتی نگذاشتند استیضاح رأی بیاورد، اما ضعف الویری را هم قبول داشتند، بنابراین به دنبال حل مسئله به روش خودشان بودند، تا از طریق استعفا بتوانند روی گزینه بعدی هم چانه‌زنی کنند. از یک مقطعی دیگر دوستان کارگزاران و مشارکت با هم هماهنگ شده بودند و یک تقسیم کار پنهانی بین آنها شده بود و به نوعی یک توافق نانوشته بود که تصمیمات مربوط به شهرداری با کارگزاران است.

وی با اشاره به شهردار شدن ملک مدنی و اوج‌گیری ناکارآمدی می‌گوید: ما همواره معتقد بودیم فروش مازاد تراکم و درآمد شهرداری باید ضابطه‌مند باشد اما در تعطیلات عید ۸۱ کسی با من تماس گرفت و پرسید قرار است فروش تراکم تعطیل شود، گفتم نه. گفت: الان تراکم دارد خرید و فروش می‌شود و شایع شده که قرار است فروش تراکم در هفت منطقه لغو شود.

آقای ملک‌مدنی این موضوع را به مناطق اعلام کرده بود و ما را در مقابل عمل انجام شده قرار داد و یک بحران در تهران به وجود آمد. قبل از اینکه ممنوعیت فروش تراکم اعلام شود، خیلی‌ها مطلع و رفته بودند تراکم خریده بودند و شهردار با این تصمیم یکباره، خیلی‌ها را منتفع و مردم را متضرر کرد، چرا که قیمت مسکن بالا کشید و کسانی هم که منتفع شده بودند آمدند پشت ملک مدنی و او در حقیقت حامیان سیاسی پیدا کرد.

حکیمی‌پور می‌افزاید: باید بررسی کرد در آن دوران چه کسانی تراکم خریده‌اند؟ و یک‌شبه ره صد ساله را رفتند؟ خب حالا شما عضو شورا باشید چه کار می‌کنید، می‌توان نسبت به حقوق پایمال شده مردم بی‌تفاوت بود؟ ما هم سریعاً اعلام کردیم این کار غیرقانونی است و این تصمیم از اختیارات شوراست، نه شهرداری. مگر می‌شود در مورد شهر تصمیم گرفت، آن‌هم بدون نظر شورا؟ بالاخره این شد منشأ یک کشمکش سنگین میان ما و شهردار و هر وقت هم می‌خواستیم این موضوع را به عنوان یک دستور جلسه مطرح کنیم، دوستان مدافع شهردار نمی‌گذاشتند و با آبستراکسیون نمی‌گذاشتند جلسات شورا برگزار شود. ملک‌مدنی کاره‌ای نبود و تصمیمات از جای دیگری گرفته می‌شد. او شورا را به آشوب کشاند و مردم معترض جلوی شورا تجمع کردند تا… اینکه سرانجام هیئت مرکزی حل اختلاف، رأی به انحلال شورا داد.

حکیمی‌پور درباره عملکرد اصلاح‌طلبان می‌گوید: کار اصلاح‌طلبان خود‌زنی نبود. من تعبیرم این است که جریان اصلاحات کلت را برداشت گلنگدن را کشید و گذاشت تو مغز خودش، انحلال شورا خودزنی نبود، خودکشی بود، بعد هم تمام این موضوع را گردن جنجال در شورا می‌اندازند. من می‌خواهم این را بپرسم که جنجال در شورای شهر بیشتر بود یا مجلس ششم؟ که یک سال و نیم بعد از شورا هم ادامه داشت. آنها از درگیری‌های داخلی شورا درس نگرفتند و مجلس را به بن‌بست کشاندند.

اگه بشه دهان منتقدان بسته بشه چی میشه!

دولت برای بستن دهان منتقدان و بستن نشریات منتقد خیز برداشته است.

به گزارش رجانیوز، هیئت نظارت بر مطبوعات که ترکیب اصلی آن را چهره‌های دولتی تشکیل می‌دهند، در جلسات اخیر خود به دنبال توقیف مجدد هفته‌نامه ۹ دی و اعمال فشار بر برخی از رسانه‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی منتقد دولت از جمله رجانیوز بوده که البته تاکنون موفق به حصول نتیجه نشده است. هیئت نظارت بر مطبوعات سال گذشته هفته‌نامه لثارات را به دلیل انتقاد از معاون رئیس جمهور لغو مجوز کرده بود که این رسانه با پیگیری حقوقی، حکم هیئت نظارت را باطل و مجدداً منتشر گردید.

مهمترین دلایلی که برای توقیف این هفته‌نامه پرتیراژ بیان شده، انتقادات آن از سیاست‌ها و عملکرد دولت روحانی است و این در حالی است که در برخی از نشریات همواره چهره خبیث شیطان بزرگ تطهیر و بزک می‌شود و در مواردی نسبت به اصول انقلاب و اسلام تشکیک شده است. هفته‌نامه ۹ دی تاکنون چهار بار توقیف شده که هر چهار بار هم این هفته نامه در دادگاه تبرئه و مجدداً منتشر شده است. از چهار بار توقیف ۹ دی، یک بار آن در دولت احمدی‌نژاد و سه بار دیگر در عمر سه ساله دولت حسن روحانی و مهمترین دلیل آن نقد توافقنامه برجام بوده است. مطابق آنچه در رسانه‌ها اعلام شده، بعد از آخرین توقیف هفته‌نامه ۹ دی و تبرئه این نشریه در دادگاه، مدیر مسئول ۹ دی به دلیل توقیف‌های بی‌دلیل این نشریه که نوعی اعمال فشار به آن و برخلاف قانون مطبوعات است، از رئیس هیئت نظارت بر مطبوعات (وزیر ارشاد) به دادگاه شکایت کرده بود.

رئیس دولت در طول سه سال گذشته همواره از لزوم نقد سخن گفته تا جایی که در نمایشگاه مطبوعات سال گذشته از لزوم نقد «امام مسلمین» هم سخن گفت! و ادعا کرد: دولت، قوه قضائیه، مجلس و حتی «امام مسلمین» هم باید نقد شوند. حسن روحانی همواره از تحمل منتقدان نیز سخن می‌گوید اما تاکنون به دلیل ۵۰ بار استفاده از الفاظ نامناسب نسبت به منتقدان، کارنامه خوبی از خود به یادگار نگذاشته است.

ریزش ۶۳ نفری در سقوط آزاد فراکسیون اصلاح‌طلبان

فراکسیون اصلاح‌طلبان در اولین قدم تشکیل به شکل اساسی وزن کم کرد و ۱۶۸ نفر ادعایی به ۱۰۵ نفر تنزل یافت.

آن گونه که نشریات زنجیره‌ای خبر داده‌اند در نشست سه‌شنبه این فراکسیون ۱۰۵ نماینده حضور یافته‌اند و عارف رئیس فراکسیون شده است. اصلاح‌طلبان در حدود ۳ ماه پس از انتخابات و در یک عملیات روانی گل درشت(!) علی‌الدوام ادعا می‌کردند بی‌شمارند و اکثریت مجلس را به دست آورده‌اند و بالای ۱۶۸ کرسی از ۲۹۰ کرسی را از آن خود کرده‌اند. احتمال می‌رود این فراکسیون حتی در نشست‌های بعدی با ریزش‌های بیشتری هم مواجه شود.

این در حالی است که فراکسیون اصولگرایان جلساتی با حضور ۱۳۵ و ۱۴۴ عضو برگزار کرده و حدود ۴۰-۵۰ نفر نیز منفرد و مستقل از دو فراکسیون هستند.

بدین ترتیب آرزوی ریاست عارف بر مجلس نیز تقریباً منتفی شده و این در حالی است که مدعیان اصلاح‌طلبی همین عارف را هم اصلاح‌طلب بدلی و قلابی توصیف کرده‌اند.

مدیر ارشد جاسوسی سفیر فرانسه در تهران شد

سفیر جدید فرانسه در تهران، عنصر اطلاعاتی و جاسوسی ارشد از آب درآمد. کشورها غالبا از پذیرش مهره‌های ارشد اطلاعاتی کشور مقابل به عنوان سفیر پرهیز می‌کنند.

فرانسوا سنمو اخیرا استوارنامه خود را به عنوان سفیر جدید فرانسه تقدیم روحانی کرد اما به گزارش رادیو فرانسه فرانسوا سنمو که ۵۹ سال دارد، از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ به عنوان مدیر بخش اطلاعات در سازمان امنیت خارجی فرانسه خدمت کرده است. وی عربی‌دان و کارشناس جهان عرب محسوب می‌شود. او در سال‌های هشتاد میلادی در تونس تدریس کرده و سپس از جمله در امان و بیروت ماموریت داشته. وی همچنین سفارت فرانسه را در لائوس به عهده داشته است.

رادیو فرانسه افزود: چهار سال قبل، هنگامی که وی به مدیریت اطلاعات منتقل شد، روزنامه فیگارو او را به ویژه متخصص سوریه و لبنان معرفی کرد. اداره اطلاعات که در کانون «مدیریت کل امنیت خارجی» قرار دارد، وظیفه جمع‌آوری اطلاعات و سپس ترکیب و جمع‌بندی آنها را به عهده دارد.

یک سایت خبری سنگالی می‌نویسد که به تازگی دولت فرانسوا هولاند به خاطر دغدغه‌های امنیتی، تغییراتی را در پست‌های اطلاعاتی و دیپلماتیک آغاز کرده است. به نوشته این سایت، منطقه «ساحل» آفریقا و سوریه و عراق، در کانون دلمشغولی‌های پاریس است.

گفتنی است فرانسه و وزیرخارجه آن در جریان مذاکرات هسته‌ای خصومتی به مراتب شدیدتر از آمریکا را علیه ایران نشان داد.

احتمال ریاست ‌هاشمی در خبرگان با هنجارشکنی‌ فائزه صفر شد

اکبر هاشمی رفسنجانی تا زمانی که در جوار خود و در خانواده خود، کسانی مانند «فائزه» را دارد که تبحرش در زدن «گل به خودی» است تا اطلاع ثانوی نیاز به هیچ دشمنی نخواهد داشت!

داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب نوشت: نشست جنجال‌برانگیز صبیه کبیره هاشمی با بهائیان و موج عظیم ترشروئی افکارعمومی و مراجع دینی بابت این اقدام سنت‌شکنانه در فرهنگ شیعه در حالی اتفاق افتاد که کمتر از ده روز به اجلاسیه خبرگان رهبری به منظور انتخاب ریاست این مجلس باقی مانده و اکبر هاشمی رفسنجانی طی این مدت طبق معمول با رویکرد «ناز و نیاز» از طریق رسانه‌های تحت امرش در حال مظنه و افکارعمومی‌سازی به منظور تصاحب کرسی ریاست این مجلس بود.

وی می‌نویسد: طی دو ماه گذشته رسانه‌های تحت امر هاشمی به ویژه روزنامه آرمان خود را هلاک کردند و از زمین و زمان با مقالات و گزارشات و مصاحبه‌های متعدد با جان‌نثاران هاشمی کوشیدند تا فضا را به نفع هاشمی و بسترسازی به منظور تصاحب کرسی ریاست خبرگان پنجم فراهم آوردند.

در این میان اقدام فائزه در نشست با بهائیان تمام داشته‌ها و بافته‌ها و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته بدین منظور را به باد داد تا اکنون و برخلاف انتظار، هاشمی در جلسه افتتاحیه خبرگان با چشم غره و نگاه پر غیظ و عبرت‌ خبرگان بابت گاف آقازاده مواجه شود و پیشاپیش عطای ریاست خبرگان را بر لقایش ببخشاید! در این میان وضعیت کمیک- تراژیک روزنامه آرمان بعد از آن همه جان‌نثاری حائز عبرت و ملامت است.

هند ۴ ماه پس از برجام نمی‌تواند بدهی‌های نفتی ایران را بپردازد

۴ ماه پس از اجرای برجام دریافت و نقل و انتقال درآمدهای نفتی ایران همچنان با مشکل مواجه است.

یکی از وعده‌های برجامی غرب رفع تحریم‌های مربوط به درآمدهای نفتی ایران بود اما اخبار حاکی از ادامه همین تحریم‌ها حکایت می‌کند.

به گزارش واحد مرکزی خبر غلامرضا انصاری سفیر ایران در دهلی‌نو تصریح کرد تحریم‌های آمریکا همچنان مانع پرداخت بدهی‌های نفتی هند به ایران است و همین امر موجب شده بانک‌های اروپایی نسبت به انجام تبادلات در این زمینه بی‌میل باشند.

برجام از ۲۷ دی‌ماه ۹۴ اجرایی شده است.

*********************************

روزنامه جمهوری اسلامی **

* روزنامه ایران این روزها تلاش می‌کند وانمود نماید که دولت و رئیس‌جمهور برای تعیین ریاست مجلس دهم به فرد خاصی نظر دارند. این روزنامه علاوه بر این، به آیت‌الله هاشمی رفسنجانی هم چنین نسبتی داده درحالی که هم رئیس جمهور، هم سخنگوی دولت و هم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اعلام کرده‌اند کسی حق ندارد از بیرون در زمینه انتخاب رئیس دخالت کند و این، حق نمایندگان مردم است که رئیس مجلس را تعیین کنند. روزنامه ایران بهتر است برای رعایت اعتبار دولت، امانت‌داری را رعایت کند و به نزدیکان نسبت‌هائی که خود آنها قبول ندارند، ندهد.

* پایگاه امنیتی «دبکا فایل» اسرائیل اطلاعات تازه‌ای از نقش ترکیه در تسلیح تروریست‌های فعال در منطقه خان طومان منتشر کرده است. به گزارش پایگاه خبری شبکه «العالم»، «دبکا فایل» نوشت تروریست‌ها توسط ترکیه، و با حمایت مالی عربستان، به موشک‌های ضد تانک «میلان» مجهز شده‌اند. این پایگاه، افزود ایرانی‌ها تا پیش از حادثه خان طومان تصور نمی‌کردند که تروریست‌ها به چنین موشک‌هایی دست یافته باشند. موشک‌‌های ضد تانک میلان، ساخت فرانسه و از نوع هدایت شونده هستند که علاوه بر تانک‌ها می‌توانند اهداف ثابت را نیز هدف قرار دهند. دبکا فایل، در ادامه مدعی شد اگر تروریست‌ها بتوانند همچنان به تسلیحات پیشرفته‌ای مانند موشک‌های ضد تانک و هواپیما دست یابند، به «یک نیروی نظامی قوی‌تر از ارتش سوریه، حزب‌الله و نیروهای ایرانی در سوریه تبدیل خواهند شد»!

* جزیره ۳۲۸ هزار نفری مالدیو، دیروز چهارشنبه به پیروی از عربستان و با دریافت رشوه از آل‌سعود، روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد. وزارت خارجه مالدیو، در بیانیه‌ای اتهامات عربستان سعودی علیه ایران مبنی‌بر اینکه سیاست‌های ایران در خاورمیانه و برای صلح و امنیت منطقه مضر است را تکرار کرد. مالدیو کشوری است جزیره‌ای در اقیانوس هند واقع در جنوب غربی هند که جمعیت آن ۳۲۸ هزار نفر است.

* همجنس‌گرائی عملاً در ارتش آمریکا رسمیت یافت. درپی معرفی یک همجنس‌گرا توسط باراک‌ اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، به عنوان معاون جدید نیروی زمینی وزیر دفاع آمریکا که در شهریور ماه گذشته صورت گرفت، سنای آمریکا دیروز این اقدام را تایید کرد و «اریک فانینگ» نخستین همجنس‌گرا در تاریخ آمریکا است که عهده‌دار این سمت می‌شود. به گزارش شبکه ان بی‌سی «چاد گریفین» رئیس کمپین حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «امروز، تایید تاریخی اریک فانینگ بعنوان معاون جدید نیروی زمینی وزارت دفاع آمریکا نمایانگر تداوم پیشرفت به سوی عدالت و برابری در نیروهای مسلح کشور ما است». وی در سمت معاون نیروی زمینی وزیر دفاع آمریکا در واقع رئیس غیرنظامی نیروی زمینی آمریکا محسوب می‌شود که به همراه رئیس ستاد ارتش آمریکا مسئولیت هدایت این نیروها را برعهده دارد. براساس گزارش‌ها همجنسگرایی فانینگ مخفی نبوده و وی معاون بنیاد «پیروزی برای همجنسگرایان زن و مرد» است. اوباما در سال ۱۳۸۹ دستور لغو قانونی را داد که براساس آن همجنسگرایان اجازه نداشتند در نیروهای مسلح درباره گرایشات جنسی خود مطلبی بیان کنند و در خرداد سال گذشته نیز دیوان عالی آمریکا به ازدواج همجنسگرایان در این کشور رای مثبت داد.

*********************************

روزنامه خراسان**

پارس نیوز مدعی شد :

وزیر بهداشت به دلیل برخی مشکلات ساختاری و مالی در امور بهداشتی، مسئولان ارشد دولت را به خروج از کابینه تهدید کرده است. البته برخی منابع، خبر می دهند که وی متن این تهدید را به صورت مکتوب در اختیار رئیس جمهور نیز قرار داده است. گفته می شود بحث استعفای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از همه به تجمیع بیمه ها و عدم تامین اعتبار طرح سلامت باز می گردد.

تابناک نوشت:

نخستین زورآزمایی آشکار دو فراکسیون «فراگیر اصولگرایان» و «امید» برگزار شد تا آشکار شود که شانس علی لاریجانی برای تکیه بر سبز‌ترین صندلی مجلس از رئیس فراکسیون رقیب ۲۶ صندلی بیشتر است و حداکثر ۱۴ صندلی دیگر با تکرار تجربه‌اش در مجلس‌های هشتم و نهم فاصله دارد. با توجه به نخستین زورآزمایی آشکار دو فراکسیون مهم مجلس و بیشتر بودن تعداد حاضران در جلسۀ فراکسیون اصولگرایان، امکان رییس شدن لاریجانی بیش از گذشته قوت گرفته است.

رجانیوز مدعی شد :

هیأت نظارت بر مطبوعات که ترکیب اصلی آن را چهره های دولتی تشکیل می دهند، در جلسات اخیر خود به دنبال توقیف مجدد هفته نامه ۹ دی و اعمال فشار بر برخی از رسانه ها و پایگاه های اطلاع رسانی منتقد دولت از جمله رجانیوز بوده که البته تاکنون موفق به حصول نتیجه نشده است.

خبرگزاری دانشجو مدعی شد :

احمد غلامی، مدیرکل سابق بورس وزارت علوم در تاریخ یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه با حضور صدیقی، معاون دانشجویی وزارت علوم به عنوان رایزن علمی ایران در روسیه معرفی شد. غلامی که به همراه خانواده خود در روسیه روزگار می‌گذراند یکی از عوامل دخیل در پرونده جنجالی بورسیه هاست. وی از متهمین اصلی پرونده شکایت دانشجویان بورسیه در قوه قضائیه است که با این انتصاب، سرانجام پرونده شکایت دانشجویان بورسیه از ایشان در هاله‌ای از ابهام خواهد ماند.

تابناک نوشت :

رباب شهریان معاون امور ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان به تشریح آخرین اقدامات انجام شده برای ورود زنان به ورزشگاه ها پرداخت و گفت:حضور زنان در ورزشگاه ها، مطالبه زنان جامعه است نه زنان فعال در عرصه ورزش. ما به منظور فراهم کردن سازوکار لازم برای حضور زنان در ورزشگاه ها کار کارشناسی و بررسی‌های لازم را انجام دادیم و رشته‌هایی که امکان حضور زنان برای تماشای مسابقات در آنها وجود دارد را از سایر رشته ها تفکیک کردیم.

افکار نیوز نوشت :

سردار حسن کرمی فرمانده یگان‌های ویژه ناجا در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به حضور مستشاری یگان‌های ویژه سپاه و ارتش در کشور سوریه، برنامه‌ای برای حضور نیروهای ویژه پلیس در این کشور با توجه به آموزش‌های تخصصی این نیروها وجود دارد یا خیر اظهار کرد: فعلاً ماموریتی در این رابطه به ما محول نشده است.وی افزود: مأموریت‌های ما در داخل کشور بوده و مأموریت خارجی برای پلیس تعریف نشده است.

*********************************

روزنامه ایران**

حذف انتقاد لاریجانی در بخش‌های خبری صداو سیما

اغلب بخش‌های خبری تلویزیون، انتقادهای رئیس مجلس به عملکرد صداوسیما در قبال موضوع برجام را حذف کردند. به گزارش ایسنا، علی لاریجانی که در آیین تکریم و معارفه رئیس صداوسیما حاضر شده بود، در سخنرانی خود نسبت به نوع برخورد صداوسیما با موضوع برجام انتقاد کرد. حذف صحبت‌های انتقادی رئیس مجلس در حالی صورت گرفت که برخی از این بخش‌های خبری، با پوشش جزئیاتی از این صحبت‌ها حتی شوخی‌های لاریجانی با معاون سیما را هم پخش کردند.

جزئیات غافلگیر‌کننده دستگیری ملوان‌های امریکایی

یک عضو کنگره امریکا گفت: «جزئیات دستگیری ملوان‌های امریکایی توسط ایران باعث شوکه شدن مردم امریکا می‌شود.» به گزارش «انتخاب»؛ رنی فوربس نماینده جمهوریخواه، به خبرنگار واشنگتن فری بیکن گفت: «من فکر می‌کنم وقتی جزئیات افشا شود، بسیاری از امریکایی‌ها از آنچه رخ داده واقعاً غافلگیر شوند».او افزود که اطلاعات طبقه‌بندی شده‌ای در این باره دریافت کرده و از اینکه یک سال زمان می‌برد تا این موارد به اطلاع عموم برسد بسیار اظهار عصبانیت کرد. فوربس گفت: «من تمام صورتجلسات طبقه‌بندی شده را دارم. ما تقریباً هیچ واکنشی نشان ندادیم. در واقع اینکه وزیر خارجه جان کری از آزاد کردن ملوان‌های ما تشکر کرد، به نظر من یک سیلی بر صورت این ملوان‌ها بود.»

« بابک زنجانی» در انفرادی است

رئیس سازمان زندان‌ها توضیحاتی را درباره بابک زنجانی و نسرین ستوده و شعار امسال سازمان زندان‌ها ارائه داد. به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در جمع خبرنگاران در خصوص بابک زنجانی گفت: « وی همچنان در انفرادی است ولی با برخی مقامات قضایی ملاقات هایی در رابطه با بازگرداندن پولهایش داشته است.» وی افزود: «ما در تلاشیم بازدید نمایندگان مجلس و مسئولان کشوری را از زندان‌ها تسهیل کنیم تا اعتبارات لازم را در اختیار ما بگذارند.» جهانگیر در خصوص اظهارات نسرین ستوده مبنی بر تلاش برای رهایی تعدادی از زندانیان محکوم به قصاص گفت: « بدون هماهنگی با قوه قضائیه چنین امکانی وجود ندارد، ضمن اینکه تا کنون چنین درخواستی نشده است.» وی افزود: « شعار امسال ما زندان پاک حق هر زندانی، است.»

مالدیو هم روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد

دولت ۳۲۸ هزار نفری جزیره مالدیو در اقیانوس هند با ادعای اینکه «سیاست‌های ایران در خاورمیانه به ضرر صلح و امنیت منطقه است»، روابط دیپلماتیک ۴۰ ساله‌اش را با ایران قطع کرد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزارت امور خارجه مالدیو در بیانیه‌ای با اعلام این تصمیم، افزود: صلح در خاورمیانه با صلح، ثبات و امنیت این کشور مرتبط است. خبرگزاری آسوشیتدپرس، تصمیم این کشور کوچک جمهوری در اقیانوس هند را نشان دهنده نزدیکی روزافزون مالدیو به سیاست‌های عربستان سعودی در منطقه دانست. ریاض سال گذشته سفارت خود را در ماله پایتخت مالدیو گشود، پول در اختیار این دولت گذاشت و مذاکرات برای سرمایه‌گذاری در مالدیو را شروع کرده است.

*********************************

روزنامه وطن امروز **

حمله شیمیایی تروریست‌ها در حلب

یک منبع در دفاع ملی سوریه در گفت‌وگو با خبرگزاری نووستی روسیه اظهار داشت: از محله بستان الباشا خمپاره‌هایی حاوی مواد سمی به سوی محله شیخ مقصود شلیک شده که در حال حاضر اعلام اینکه این حمله کشته یا زخمی داشته دشوار است. طبق اعلام دفاع ملی سوریه، در مقابل، پایگاه‌های تروریستی‌ای که از آنها حمله صورت می‌گرفت هدف بمباران قرار گرفتند.

ابراز علاقه نتانیاهو به سیسی

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از دعوت عبدالفتاح سیسی، نخست‌وزیر مصر به تلاش برای پیشبرد روند صلح بین فلسطین و این رژیم استقبال کرد. نتانیاهو، چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای بر آمادگی این رژیم برای همکاری با مصر یا هر کشور عربی دیگر برای پیشبرد به اصطلاح روند صلح، تأکید کرد. وی در این بیانیه با قدردانی از این تلاش‌های سیسی، بر علاقه وافر خود به نوع زمامداری وی بویژه در این مورد خاص تأکید کرد. سیسی گفته است از طرح تشکیل دولت وحدت ملی در «اسرائیل» حمایت می‌کند.

فرانسه همچنان در بحران

همزمان با تشدید تلاش‌های اتحادیه‌های کارگری در فرانسه برای مجبور کردن دولت فرانسوا اولاند برای عقب‌نشینی از اصلاحات مناقشه برانگیز قانون کار، چهارشنبه اعتصاب گسترده کارکنان بخش راه‌آهن و کشتیرانی این کشور سبب کاهش نیمی از خدمات حمل‌ونقل قطارها و کشتی‌ها از جمله لغو سفر کشتی‌ها به انگلیس شد. اطلاحات دولت اولاند شرایط کارفرمایان برای اخراج و انتصاب نیرو را تسهیل کرده و یکسری امتیازات را برای آنها در نظر گرفته است.

هشدار سازمان ملل درباره قحطی یمن

مدیر عملیات انسانی ویژه سازمان ملل هشدار داد که ۶/۷ میلیون نفر در یمن با کمبود شدید غذا مواجه هستند و آنها تا قحطی یک قدم فاصله دارند. جون چینگ پس از بازگشت از یمن گفت، حمایت‌های ارائه شده توسط طرف‌های حامی به میلیون‌ها تن که نیازمند غذا، آب آشامیدنی و بهزیستی هستند، به صورت هولناکی کاهش یافته است. عربستان سعودی از حدود ۱۳ ماه پیش جنگ گسترده‌ای را علیه یمن

آغاز کرده است.

لغو مصونیت قضایی نمایندگان ترکیه

سرانجام با تصویب طرح جنجالی مورد حمایت اردوغان و حزب حاکم عدالت و توسعه در پارلمان ترکیه، لغو مصونیت قضایی نمایندگان این کشور یک گام دیگر به واقعیت نزدیک شد. به گزارش تسنیم، ‌از مجموع ۵۵۰ نماینده پارلمان، ۳۴۸ نفر به این طرح رأی مثبت دادند و ۱۵۵ تن با آن مخالفت کردند. برای اینکه این موضوع به رفراندوم عمومی گذاشته شود باید سه‌چهارم مجلس- بیش از ۳۳۰ نماینده- در رأی‌گیری دور دوم که روز جمعه برگزار خواهد شد به آن رأی مثبت دهند. در صورت تصویب این طرح، مصونیت ۱۳۰ نماینده‌ از تمام احزاب حاضر در پارلمان که پرونده‌شان مبنی بر حمایت از تروریسم برای رئیس مجلس ارسال شده لغو خواهد شد که اغلب آنها را نمایندگان کرد تشکیل می‌دهند. صلاح‌الدین دمیرتاش و فیگن یوکسک‌داغ، رؤسای مشترک حزب دموکراتیک خلق متعلق به کردهای ترکیه در نامه‌ای به نمایندگان اروپایی نوشته‌اند: «این طرح سعی دارد حزب دموکراتیک خلق‌ها را در پارلمان نابود کند». اخیرا تایید مقدماتی این طرح در کمیسیون قانون اساسی پارلمان منجر به زدوخورد بی‌سابقه موافقان و مخالفانش

شده بود.

بمباران شمال عراق توسط ترکیه

جنگنده‌های ترکیه مواضع شبه‌نظامیان پ‌ک‌ک در این کشور و شمال عراق را بمباران کردند. به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، منابع امنیتی ترکیه دیروز اعلام کردند در اثر این حملات هوایی دست‌کم ۱۰ شبه‌نظامی کرد کشته شده‌اند. با آغاز درگیری‌های نظامی بین ارتش ترکیه و شبه‌نظامیان کرد، هزاران شبه‌نظامی و صدها سرباز و نیروی امنیتی ترکیه کشته شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *