نرم افزار لایکی

بهشت بیماران جنسی (نرم افزار likee)

خانه / مطالب و رویدادها / بهشت بیماران جنسی (نرم افزار likee)

از زمان همه‌گیرشدن اینترنت، عادت کرده‌ایم که بعد از گذشت هرچندسال، یک نرم‌افزار یا اپلیکیشن جدید وارد دنیای‌مجازی شود و برای خودش اعتباری دست‌و‌پا کند. از آن دوران که اورکات، فیسبوک، یاهو مسنجر، توئیتر، وایبر و… محبوب بودند تا امروز که اینستاگرام، تلگرام، واتس‌اپ و… به عنصری جدانشدنی از زندگی مجازی ما تبدیل شدند، معمولاً اولین کاربران این اپلیکیشن‌ها را نوجوانان تشکیل می‌دادند

نرم افزار likee چیست؟

نرم افزار likee چیست

از زمان همه‌گیرشدن اینترنت، عادت کرده‌ایم که بعد از گذشت هرچندسال، یک نرم‌افزار یا اپلیکیشن جدید وارد دنیای‌مجازی شود و برای خودش اعتباری دست‌و‌پا کند. از آن دوران که اورکات، فیسبوک، یاهو مسنجر، توئیتر، وایبر و… محبوب بودند تا امروز که اینستاگرام، تلگرام، واتس‌اپ و… به عنصری جدانشدنی از زندگی مجازی ما تبدیل شدند، معمولاً اولین کاربران این اپلیکیشن‌ها را نوجوانان تشکیل می‌دادند. بعدش هم در مدت کوتاهی، جوانان و حتی میان‌سالان پا در آن فضا‌ها می‌گذاشتند و علاوه بر استفاده، شناخت بهتری هم از آن نرم‌افزار، مزایا و آسیب‌های احتمالی‌اش به‌دست می‌آوردند. اما اکنون در دنیای مجازی نوجوان‌های ما چه می‌گذرد؟ آیا اینستاگرام و توئیتر به اندازه قبل بین این قشر در کل جهان محبوب هستند؟ یا اپلیکیشن‌های دیگری، کم‌کم جای خودشان را روی صفحه تلفن‌های همراه نوجوانان بازکرده و ذهن آن‌ها را به خود مشغول کرده‌اند؟

فیس‌بوک زمانی در ایران بسیار محبوب شد، اما با فیلترشدن‌اش رفته‌رفته محبوبیت‌اش کم شد و جای خود را به پسرش یعنی اینستاگرام داد. اینستاگرام در جهان و ایران جولان می‌دهد. یک‌به‌یک نوجوانان، جوانان و حتی میان‌سال‌ها را به خود جذب می‌کند و با تمام مزایایی که دارد، کاربران‌اش را هم وارد دنیایی می‌کند که دیگر مغزشان و نحوه‌ی فکرکردن‌شان دست خودشان نیست. اما پلتفرم لایکی از اینستاگرام هم شدیدتر این کار را انجام می‌دهد. 

نرم افزار لایکی
نرم افزار لایکی
«likee»، عالی برای دابسمش

«لایکی»، عالی برای دابسمش. لایکی یک شبکه اجتماعی ویدئویی است که اولین‌بار در سنگاپور برای ساختن ویدئو‌های کوتاه منتشر شد. این اپلیکیشن یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی بین نوجوانان است. البته به‌تازگی، رده‌سنی کودکان زیر ۱۰ سال هم به گروه طرفداران لایکی پیوسته، در صورتی که زیرساخت‌های لازم برای حضور این رده سنی در این نرم افزار، دیده نشده است. این شبکه اجتماعی هر ابزاری را که برای جذاب و بامزه‌شدن یک ویدئو احتیاج دارید، در اختیارتان قرار می‌دهد. نوجوانان در این شبکه اجتماعی، همزمان ویدئو می‌گیرند، سرعت آن را بالا یا پایین می‌برند، برای آن موزیک انتخاب می‌کنند یا موزیک دلخواه خود را می‌سازند و آن را با دوستان خود به اشتراک می‌گذارند. سپس درباره ویدئو‌های هم نظر می‌دهند، یکدیگر را نقد می‌کنند و با هم در تعامل هستند. کاربران لایکی معمولاً علاقه دارند،

کلیپ‌هایی با دیالوگ‌های آدم‌های معروف که در فیلم‌ها یا برنامه‌های تلویزیونی پخش شده است، درست کنند و به جای آن‌ها صدا یا تصویر خودشان را بگذارند و در قالب آن‌ها با دیگران سخن بگویند. به عبارتی می‌توان گفت که لایکی برای ساخت دابسمش عالی است. این نکته را هم بدانید که یکی از مزیت‌های این اپلیکیشن داشتن قسمت «کنترل والدین» است. با فعال کردن این قسمت و گذاشتن رمز عبور دلخواه می‌توانید محتوای ویدئو‌های فرزند خود را آگاهانه انتخاب یا فیلتر کنید. اگرچه تعدادی از والدین اظهار کرده‌اند این قسمت گاهی اوقات دچار مشکلاتی می‌شود، اما توجه به این نکته در لایکی باعث شده است، والدین هم از این شبکه اجتماعی نسبت به سایر رقیبانش راضی‌تر به نظر برسند.

likee محبوب نوجوانان

جالب آن‌که برخی کشورها برای استفاده از پلتفرم لایکی محدودیت سنی وضع کرده‌اند. فی‌المثل محدودیت سنی در ایالات متحده امریکا ۱۵ سال، در اتحادیه اروپا ۱۶ سال و در روسیه ۱۲ سال هستند، اما همانطور که در می‌دانید در جهان و خصوصاً ایران کمتر کسی به این محدودیت‌های سنی توجه می‌کند.

سری به پلتفرم لایکی بزنید، می‌بینید که دختر و پسرهای کم‌سن‌وسال در فضایی آزاد راه را برای برقراری هر نوع رابطه هموار دیده‌اند و می‌بینند. این‌گونه فضاها گزینه‌هایی عالی برای کسانی اند که به‌دنبال تغییر ذهنیت و نگرش مردم اند و از همین رو خیلی سریع وارد این فضاها می‌شوند و با جهت‌دهی به پست‌هایی که منتشر می‌شوند، رفته‌رفته و به‌شکل نامحسوس کاربران را ترغیب می‌کنند که به آن مدلی که آن‌ها می‌خواهند پست بگذارند، به آن مدلی که آن‌ها می‌خواهند ویدئو ویرایش کنند و سرانجام به آن مدلی که سازگار با منافع آن‌هاست فکر کنند!

دنیایی عجیب و خطرناک برای نوجوانان

لایکی نه اینستاگرام است، نه توییتر و نه تلگرام! دنیای دیگری دارد، دنیایی عجیب، خطرناک و مهلکه‌ای که نوجوانان را هر روز بیش از روز قبل می‌بلعد، این روز‌ها که فرهنگ به ابزاری برای دعوا‌های سیاسی تبدیل شده و اهالی فرهنگش اعم از سینماگر و … رفتارهایشان نه فقط بی فرهنگی که ضد فرهنگ شده، سلبریتی هایش فضای مجازی را به محل عرضه عقده هایشان تبدیل کرده اند و هنرپیشه‌های درجه چندمش خود را فعال سیاسی و مصلح اجتماعی فرض می‌کنند، نوجوانان وارد عرصه‌هایی می‌شوند که نه برای امروز ایران، که آینده این کشور را تهدید می‌کند. یک جمعیت لاابالی که زندگی را در جمع کردن فالور و محبوبیت به هر قیمتی می‌داند و محبوبیتی که حال و آینده این نوجوانان را به نابودی می‌کشد.

چه کارهایی در پلتفرم likee می‌توان انجام داد

در لایکی کارهای زیادی می‌توان انجام داد. جز ویرایش ویدئو و درج موسیقی روی آن و انتشارش در پلتفرم لایکی یا سایر شبکه‌های اجتماعی، کارهای زیر نیز در لایکی شدنی هستند:  پست‌گذاشتن (مثل اینستاگرام)، لایو گذاشتن ، پذیرفتن چالش‌هایی که همواره ترند می‌شوند ، کسب درآمد (با استفاده از لایکی می‌توانید الماس کسب کنید و رفته‌رفته با جمع‌شدن الماس‌ها امکان فروش آن‌ها وجود دارد)، استفاده از چند هزار هشتگ، برچسب، اموجی، موسیقی و جلوه‌های ویژه ، پیدا کردن جوانان و نوجوانان در نزدیکی خانه با استفاده از قابلیت Nearby . لایکی در حال حاضر در جهان و ایران کاربران بسیار کمتری نسبت به اینستاگرام دارد، اما این قابلیت را دارد که به رقیبی سرسخت برای اینستاگرام تبدیل شود. 

متأسفانه درصد زیادی از ویدئوها و کامنت های لایکی، مربوط به محتوای جنسی، خشونت، ترویج رفتارهای نابهنجار و غیراخلاقی می باشد؛ که این محتواها به سختی در این شبکه اجتماعی ریپورت و حذف می شوند. حضور بیشمار نوجوانان و کودکان در لایکی به واسطه ابزارهای موجود و ارتباط زنده تصویری، این شبکه را به مکان مورد علاقه جهت بیماران جنسی و تبهکاران برای سوء استفاده و رسیدن به امیال پست خود کرده است که نظارت و پیگیری والدین و نیز مسئولان فرهنگی را بیش از پیش می طلبد.

فیلتر نه، فرهنگ سازی کنید

فیلترینگ حتما اولین راهکاری است که به شکل متولیان فرهنگ کشور می رسد، آیا چاره ساز است؟ نیست که اگر بود این وضعیت ایجاد نمی شد. رضا صدقی، کارشناس ارتباطات می گوید: ” فیلترینگ بیشتر از اینکه بازدارنده باشد، باعث ایجاد فضاهای جدیدی می شود که خطرناکتر هستند، این روزها پیدا کردن فیلتر شکن از خرید نان برای منزل راحت تر است و می شود تصور کرد که یک نوجوان اگر فیلترشکن داشته باشد در کنار لایکی سراغ چه سایت ها و پلتفرم هایی می رود و نتیجه اش چه می شود”

فضای مجازی، خیابانی با رانندگان ناشی است

تولید محتوای سالم بیشتر شبیه قصه و خیال است، این محتوای سالم را کسانی باید مصرف کنند که دغدغه سلامت داشته باشند ولی ندارند، در صف اول پدران و مادران جوانی قرار دارند که فرزند چند ساله شان را وسط مهلکه لایکی رها کرده اند، مژگان سارنگی، کارشناس روانشناس، می گوید: ” ساده انگاری رفتارهای غلط اجتماعی، نتیجه اش بی بندباری نوجوانانی می شود که مثل والدینشان بزه را عادی سازی می کنند. مثلا آرایش کردن در همه جای دنیا برای دختران زیر 16 سال یک بزه است، وقتی برای دختر، 12، 13 ساله همین بزه عادی می شود فردا مصرف مواد مخدر و روانگردان هم عادی خواهد بود. ر

وابط جنسی زیر سن قانونی در همه کشورهای دنیا ممنوع است، در بسیاری از کشورهای پیشرفته جرم تلقی می شود ولی در اثر سهل انگاری خانواده ها در کشور ما رواج پیدا می کند. یک نوعی لجبازی با فرهنگ و قانون عرف در والدین شکل گرفته که طبعا عوامل و علل مختلفی دارد ولی ضربه اول این لجبازی به همان والدین است که از یک سنی به بعد با فرزندان سرکشی روبرو خواهند بود که همه زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.”

شباهت پلتفرهم هایی مثل likee  به خیابانی 

این کارشناس روانشناسی، پلتفرهم هایی مثل لایکی را به خیابانی تشبیه می کند که رانندگان ناشی در آن ویراژ می دهند: “شما در خیابانی که رانندگان حرفه ای هم رانندگی می کنند دست کودکانتان را می گیرید تا اتفاقی برایشان رخ ندهد، حالا اگر در خیابان رانندگان ناشی رانندگی کنند حتما دنبال پل هوایی می گردید تا فرزندتان در امان بماند. هیچ پدر و مادری فرزندشان را تنها وسط یک خیابان خطرناک نمی فرستد، حواس والدین است که یک لحظه غفلت می تواند جان فرزند آنها را بگیرد. حالا همین پلتفرم ها هم حکم همان خیابان با رانندگان ناشی را دارد، آن چند لحظه شادی احتمالی ناشی از حضور در چنین فضاهایی شاید برای چند روز حال نوجوان شما را خوب کند ولی در دراز مدت او را می کشد،

این کشتن شاید قطع نفس نباشد ولی قطع همه رفتارهای منطقی است که آینده او را نابود می کند و از نوجوان شما یک انسان لاابالی، سرکش و خود محور می سازد، این نوجوان سرکش قابلیت دارد رفتارهای پرخطری مثل مصرف مواد مخدر، مواد روانگردان و ورود در باندهای فساد جنسی از خود بروز دهد و آن روز است که والدین کاسه چه کنم دست می گیرند.”

پدر، مادر، شما مقصرید

همه امور با بگیر و ببند درست نمی شود، این را رضا غیاثی، کارشناس جامعه شناسی می گوید و اضافه می کند: “اینکه توقع داشته باشید قانون حتی وارد گوشی های موبایل افراد شود تلقی غلطی است، رفتارهای اجتماعی با برخوردهای قهری اصلاح نمی شود، باید فرهنگ سازی کرد، باید فهمید که یک شهروند در قبال خودش مسوول است، در قبال خانواده اش مسوولیت بیشتری دارد، اصلاح جامعه، از بالا به پایین نیست، اتفاقا از پایین به بالاست، یعنی خانواده اولین نقش را در اصلاح جامعه دارد، اصلاح نه با زور اتفاق می افتاد و نه با قوه قهریه بلکه با شناخت و آینده نگری رخ می دهد.”

این کارشناس جامعه شناسی می افزاید: “لایکی” در ظاهر یک پلتفرم تفریحی است، شاید هم کارکرد این پلتفرم در اصل همین باشد ولی متاسفانه ما به لحاظ ریشه ای بلد نیستیم از هر وسیله ای بر اساس کارکرد درست آن استفاده کنیم. ما تکنولوژی را وارد می کنیم ولی فرهنگ استفاده از آن را وارد نمی کنیم، همان مثال قدیمی رانندگی که هنوز هم بلد نیست از اتومبیل درست استنفاده کنیم در بسیاری از امور ما صادق است. اکثر والدین دهه شصتی که این روزها فرزندان نوجوان دارند، تحصیلات دانشگاهی دارند، یعنی انتظار می رود جهان بینی این افراد مدرن و منطقی باشد ولی تلقی اینها از مدرنیسم یک تلقی نادرستی است.

بسیاری از این والدین آنارشیسم را با مدرنسیم اشتباه می گیرند، به همین دلیل هم است که در محیط بیرون یک نوعی حرف می زنند و درون خانه یک نوع دیگری عمل می کنند، در واقع آنها برای خودشان یک شخصیت اجتماعی روشنفکر، منتقد و همیشه طلبکار در بیرون تعریف کرده اند و در داخل یک فرد کاملا منعطف، بی خیال و خارج از عرف های تربیتی! نتیجه چنین پارادوکسی همین می شود که نوجوان آن خانواده مقابل پدرش رفتارهای خارج از عرف انجام می دهد، در اینترنت بارگذاری می کند و به عرضه عمومی می گذارد

رموز محافظت از فرزند در شبکه‌های اجتماعی جدید

رموز محافظت از فرزند در شبکه‌های اجتماعی جدید گفتگو، گذاشتن قوانین شفاف، شناختن نشانه‌های خطر و… از راه‌های مدیریت فرزند در مقابل خطرات احتمالی تیک‌تاک، لایکی، اسنپ‌چت و… است در شرایطی که استفاده نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی روز به روز در حال افزایش است، داشتن نظارت بر فعالیت‌هایشان به منظور محافظت از آن‌ها در برابر خطرات و مشکلات احتمالی، کار دشواری برای والدین است. به‌ویژه این‌که به خاطر نوع محتوای خیلی از این شبکه‌های اجتماعی که برای بزرگ‌تر‌ها جذاب نیست، خود والدین در بسیاری از این شبکه‌ها فعال نیستند تا بتوانند نوع فعالیت فرزندشان را رصد کنند.

منبع : خبرگزاری برنانیوز 

پایگاه اطلاع رسانی هیات رزمندگان اسلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *